12 gratis dingen om optimaal van Sydney te genieten (zonder ook maar $1 dollar uit te geven)!

Als je net als ons van local tips en gratis dingen houdt… lees dan even door!

Wij houden heel erg van Sydney. Echt heeeeul veel. Maar zoals jullie waarschijnlijk van menig man gehoord hebben, is Sydney best prijzig. $10 voor een biertje saaaay whaaat! Wij kunnen dat (na een beetje sparen) net betalen 😉 maar we begrijpen dat het een uitdaging is voor mensen met een beperkt budget.

Omdat je SOWIESO Sydney moet zien (hebben we al gezegd dat we best dol zijn op deze stad), hebben wij een lijstje gemaakt met 12 GRATIS DINGEN die je hier kan doen. Zodat je hoe dan ook een te gekke tijd hier zal hebben.

1. Wandel over de Sydney Harbour Bridge! Het klinkt misschien een beetje cliché maar het is niet voor niets een toeristische attractie! Wees Insta-creatief en krijg een ton ‘likes’ voor nul dollar.

2. Deze zie je regelmatig op onze Instagram account voorbij komen… de Bondi naar Coogee Walk! Echt zonder grappen (wij maken nooooooit grappen) een van de allermooiste kustlijnen ter wereld! Karin woont bij Bronte Beach, het tweede strand ten zuiden van het bekende Bondi Beach en is hier bijna dagelijks te vinden om hard te lopen (lees: snel te slenteren) of gewoon relaxed naar de vele surfers te kijken!

3. Chill in de Royal Botanic Gardens. Overal perfect verzorgde bloemen, inheemse bomen en tropische kassen plus uitzicht over de Sydney Harbour Bridge! Neem een picknick mee en geniet van alle mensen, dieren en uitzichten om je heen!

4. Ga een dagje oceaan-zwembaden spotten! Zoals je misschien wel gezien hebt, heeft Bondi Beach een ontzettend gaaf zwembad gelijk aan het water. En behalve bij Bondi, zijn er nog zo’n 20+ zwembaden langs de kust van Sydney aan de zee! Tip: fotografeer de Bronte Pools bij zonsopkomst!

5. Check out de Art Gallery van New South Wales. Je kunt hier gratis naar binnen en kan je dag doorbrengen met het leren kennen van lokale en internationale artiesten, of ga op woensdagavond langs voor een gratis film en rondleiding.

6. Ga naar Camp Cove (bij Watson’s Bay) waar je kan zwemmen in het heldere water van de haven (zonder enge golven) en vooral ontzettend kan genieten van de rust. Neem je zwembandjes mee zodat je lekker kan floaten.

7. Check Luna Park! Dit pretpark is gratis toegankelijk en je betaalt alleen als je zin hebt in een ritje! Het is sowieso al een trip ernaartoe waard voor het enorm gave ’welkomstmasker’!

8. Er is vrijwel elke avond live muziek in de Opera Bar. Gratis toegang, gratis uitzicht over de brug en Opera House & gratis een dansje wagen!

9. Ga naar Centennial Park, een prachtig park waar je een zeer geslaagde middag kan hebben met een picnickdeken, wat kaas en een fles Aldi-wijn. Je kunt met een rental bike doorheen crossen (we love fietsen). Tip: huur je fiets niet daar maar regel een Ofo – scheelt je flinkt wat knaken!

10. Snorkel bij Shelly Beach (vlakbij Manly Beach) of Gordon’s Bay (vlakbij Coogee Beach), twee van de beste plekken in Sydney om zeedieren te zien en in kristalhelder water rond te zwemmen!

11. Check street art in de ‘western suburbs’ van Sydney. Ga naar Newtown en fotografeer prachtige graffiti-muren totdat je erbij neervalt!

12. Check out de lighthouse walk bij Palm Beach, een prachtig natuurgebied in het noorden van Sydney. De uitzichten van de top van de wandeling zijn echt onwijs!

Heb jij ook nog tips voor toekomstige reizigers! Of vond je dit een toffe lijst? Let us know in the comments below! Delen mag natuurlijk ook!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.