De beste trips die je vanaf Sydney kan (en eigenlijk moet) doen!

Als je meer wilt zien van de omgeving van Sydney dan alleen de stad zelf, dan kun je
a. een autootje huren, b. met de bus of trein reizen of c. een georganiseerde dagtrip boeken.

De volgende bestemmingen zijn een aanrader om vanuit Sydney te verkennen:

  • Blue Mountains National Park
  • Hunter Valley
  • Port Stephens
  • Canberra
  • Jenolan Caves
  • Jervis Bay

Wil je nu liever niet zelf een auto huren of het openbaar vervoer pakken, check dan het aanbod van de Aussie reisorganisatie Colourful Trips. Zij bieden namelijk goed geprijsde dagtrips aan naar al deze locaties aan. We zullen ze hieronder kort en bondig bespreken.

Onder elke bestemming vind je een handige kortingscode zodat je wat $$ kan besparen!

[su_note] Let op: gebruik de unieke Dutch Down Under kortingscode DDUTRIPS en krijg 10% korting op alle Sydney dagtrips van Colourful Trips!![/su_note]

Blue Mountains National Park

Het Blue Mountains National Park is een natuurgebied dat ongeveer net zo groot is als Nederland. Het park is een indrukwekkende mix van regenwoud, canyons, hoge bossen en landtongen.

Toen Karin in 2009 een jaar lang reisleidster was, is ze elke week in The Blue Mountains geweest en na 52 weken had ze er nog steeds geen genoeg van – het is er zo mooi!!

De dagtrip van Colourful Trips begint met een bezoek aan Featherdale Wildlife Park; een leuk interactief dierenpark waar je kan kroelen met kangoeroes en koalas!

Daarna ga je door naar de Blue Mountains waar je een aantal bushwalks doet, de beroemde rotsformatie Three Sisters ziet (afgebeeld op het plaatje) en leert over aboriginals; de oorspronkelijke bewoners van Australië.

[su_note]Volg deze link voor meer (Engelstalige) info over de Blue Mountains & Wildlife Park dagtrip. Ga je boeken? Gebruik dan de code DDUTRIPS in het “voucher code” veld op pagina 2 van het boekingsproces voor 10% korting. [/su_note]

Hunter Valley

De Hunter Valley is de oudste wijnstreek van Australië en ligt op nog geen twee uur rijden van Sydney.

Met de toer van Colourful Trips krijg je een rondleiding bij een aantal wijngaarden en proef je wel 20 verschillende wijnen. Verder krijg je lunch bij een mooi restaurant en kan je genieten van een prachtige landschappen.

Zeker een aanrader als je ouders je komen opzoeken, maar sowieso een leuke dag uit!

[su_note]Volg deze link voor meer (Engelstalige) info over de Hunter Valley dagtrip. Ga je boeken? Gebruik dan de code DDUTRIPS in het “voucher code” veld op pagina 2 van het boekingsproces voor 10% korting. [/su_note]

Port Stephens

Port Stephens is oprecht een van de mooiste plekken waar wij ooit zijn geweest. Behalve dat het de dolfijnen-hoofdstad van Australië is, vind je er 26 prachtige gouden stranden.

Met de dagtrip van Colourful Trips ga je op een dolfijnencruise en maak je een tocht met een jeep over enorme duinen, en kan je ‘sandboarden’ proberen – dit is een soort snowboarden maar dan op het zand!

[su_note]Volg deze link voor meer (Engelstalige) info over de Port Stephens dagtrip. Ga je boeken? Gebruik dan de code DDUTRIPS in het “voucher code” veld op pagina 2 van het boekingsproces voor 10% korting. [/su_note]

Canberra

Je reist met een kleine groep vanuit Sydney door het Australische bush- en schapenland en bezoekt alle highlights van Canberra tijdens een leuke en persoonlijke dag! Canberra is anders dan elke andere hoofdstad en je moet met je eigen ogen zien om te begrijpen waarom. Verbazingwekkende architectuur en futuristische planning spelen allemaal een rol bij het feit dan Canberra een van ‘s werelds modernste en meest vooruitstrevende steden is.

[su_note]Volg deze link voor meer (Engelstalige) info over de Canberra dagtrip. Ga je boeken? Gebruik dan de code DDUTRIPS in het “voucher code” veld op pagina 2 van het boekingsproces voor 10% korting. [/su_note]

Jenolan Caves

De Jenolan-grotten zijn een van ‘s werelds meest spectaculaire grotformaties, gelegen ten westen van het prachtige Blue Mountains National Park. Tijdens de dagtrip zal je wandelen, wild dieren spotten, stukjes van het Blue Mountains National Park zien en een ondergrondse toer van de grotten doen.

[su_note]Volg deze link voor meer (Engelstalige) info over de Jenolan Caves dagtrip. Ga je boeken? Gebruik dan de code DDUTRIPS in het “voucher code” veld op pagina 2 van het boekingsproces voor 10% korting. [/su_note]

Jervis Bay

Jervis Bay is iets meer dan drie uur ten zuiden van Sydney en een prachtige bestemming om te bezoeken! Je krijgt vrije tijd om een van de witste stranden ter wereld te bezoeken; Hyams Beach (moet je maar eens googlen) of je kan mee op een dolfijnencruise!

[su_note]Volg deze link voor meer (Engelstalige) info over de Jervis Bay dagtrip. Ga je boeken? Gebruik dan de code DDUTRIPS in het “voucher code” veld op pagina 2 van het boekingsproces voor 10% korting. [/su_note]

Heb je vragen of wil je iets anders boeken? No worries, ons online Dutch Down Under reisbureau helpt je daarmee graag! Wij boeken transport (bussen, campervans), georganiseerde toers (van 1 dag tot meerdere weken) en hostel accommodatie in Australië, Nieuw Zeeland, Thailand, Vietnam, Bali, Sri Lanka & Fiji! Contact ons via email, Facebook of Instagram!