Als je denkt welk paspoort het best is om te reizen of om een land binnen te komen, zal al snel een paspoort zoals dat van de USA ter sprake komen. Dit zal meer komen omdat het land zelf zoveel mogelijkheden biedt maar het paspoort zelf minder.

We hebben een lijstje gemaakt van de meest waardevolle paspoorten in 2017

Om te beginnen, eerst even een aantal landen waar je paspoort NIET veel waarde heeft als reiziger.

Een paspoort die het minste waarde geeft is het paspoort van Afghanistan, waarmee je maar 28 andere landen kunt bezoeken zonder dat je een visum hoeft aan te vragen.  Iraq (31 landen), Somalie en Pakistan (32 landen) zijn de andere minst waardevolle paspoorten.

Nummer 10: Hongarije en Malta
Met dit paspoort kun je maar liefst 167 landen bezoeken zonder dat je een visum nodig hebt. Een ander voordeel van het land zelf is dat het erg klein is dus je makkelijk van land naar land kunt hoppen.

Nummer 9: Tjechie
Met deze paspoorten kun je 163 landen bezoeken zonder dat je een visum voor dat land hoeft aan te vragen. Wel zo makkelijk!

Nummer 8: Ijsland
Met dit paspoort kun je 165 andere landen bezoeken zonder een visum aan te vragen. Ijsland is het kleine landje waar het begin van de GFC (Global Financial Crisis) begon. Maar in een meer positief nieuws, Ijsland heeft met een enorm klein bevolking met geen officele coach en full time voetbal spelers zich tot de kwart finale van de European Cup speelden.

(Hier een kort filmpje hoe ze als helden werden ontvangen terug in hun thuis land)

Anyway, terug naar de lijst.. 

Nummer 7: Zuid Korea en Australie
Mocht je toevallig een Zuid Koreaans of een Australisch paspoort hebben dan kun je makkelijk 171 landen bezoeken, zo zie je maar waar een Australisch paspoort wel niet goed voor is!

Nummer 6: Zwitserland, Portugal, Griekenland, Canada
Zwitersland is niet alleen een mooi en belastingvrij land, maar ook nog eens een land waarmee je als paspoort houder 172 landen kunt bezoeken. Ook het zeer gastvrij Canada deelt deze plek met als zon overgoten landen zoals Griekenland en Portugal.

Nummer 5: Nieuw Zeeland, Japan, Ierland
Een mooi plaatsje voor de buren van Australië, met een Nieuw Zeelands paspoort kun je welgeteld 173 landen bezoeken. Het mooie Japan en belastinghaven Ierland doen hier ook aan mee.

Nummer 4: Verenigd Koninkrijk, Singapore, Reunion, Noorwegen, Nederland, Luxemburg
Eindelijk zijn we aangekomen aan het Nederlands paspoort, met ons kikkerland paspoort kunnen we mooi 174 landen bezoeken zonder visum. Helaas moet je nog steeds een visum hebben als je naar Australië wilt komen, deze kun je trouwens hier aanvragen. 

Nummer 3: Verenigde Staten, Spanje, Italie, Finland, Denemarken
En dan zijn we aangekomen bij de top 3, waar je 175 landen kunt bezoeken als je een van de bovenstaande paspoorten bezit.

Nummer 2: Zweden
Zweden, met al zijn goede bedoelingen is gezakt van nummer 1 naar nummer 2 met 176 landen maar nog steeds een geweldig paspoort om te hebben.

Nummer 1: Duitsland
Onze buren uit Duitsland hebben momenteel de nummer 1 positie te pakken met het meest waardevolle paspoort waarmee je maar liefts 177 landen kunt bezoeken zonder dat je een visum hoeft aan te vragen.

Ik hoop dat je dit een leuk en interessant lijstje vond, zo ja, deel (like, share etc) het zodat meer mensen hierover kunnen lezen en natuurlijk zodat wij ook wat bekender worden op de interwebs.

Groetjes en tot wederziens!

Dutch Down Under!

 

bron: Visa Index

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.