Zoals je op onze pagina over Geld Overmaken kan lezen, kun je flink wat Euro’s besparen (tot wel €70) door in plaats van via je lokale bank geld over te maken naar je Australische bank, een transfer service te gebruiken.

De overdrachten via Transferwise & CurrencyFair gebeuren als volgt: als je geld overmaakt van je Nederlandse naar je Australische rekening, verlaat je geld het land niet. Je ‘Nederlandse’ geld wordt gestopt in de account van Transferwise / Currency Fair in eigen land. Vervolgens verplaatsen zij dan ‘Australisch’ geld van hun eigen Australische bankrekening naar de door jou genomineerde rekening.

Karin is fan van Transferwise, Ralph gebruikt al een lange tijd CurrencyFair. Lees nu wat de verschillen zijn zodat je op basis hiervan kan kiezen met welke service je in zee gaat.

Transferwise is opgericht in 2011 en CurrencyFair in 2009. TransferWise is het grootste bedrijf van de twee en heeft meer overdrachten gedaan dan CurrencyFair. Met beide services kun je je gemakkelijk een account aanmaken met behulp van je e-mailadres of via Facebook.

CurrencyFair brengt momenteel een vaste vergoeding van € 3 en 0,35% van het uitgewisselde bedrag in rekening. TransferWise berekent een percentage van het overgedragen bedrag, dit varieert afhankelijk van het land waar het geld naartoe gaat.

 

 Met Transferwise is het ‘what you see is what you get’. Op de homepage kan je al zien hoeveel geld je kan verwachten te ontvangen na de overdracht. Met CurrencyFair ligt dit net iets anders, zodra je het geld hebt overgemaakt, kun je wachten tot de wisselkoers gunstig is. Dit kan wel een paar dagen duren.

Onze conclusie: voor de snelheid van overdrachten, gebruiksgemak en meer valuta-opties (veel waarvoor CurrencyFair nog geen ondersteuning biedt), is Transferwise de betere keuze. Voor de absoluut goedkoopste overdrachten (tegen extra wachtktijd), is CurrencyFair de betere keuze.

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.