Australië Vliegticket Boeken

Het zelf boeken van een vliegticket is nog nooit zo makkelijk geweest!

Moest je vroeger bij een reisbureau je tickets ophalen, worden ze nu
simpelweg naar je toe gemaild. Moest je ze vroeger nog uitprinten, is het nu
(bij de meeste luchtvaartmaatschappijen) meer dan OK om ze gewoon in je email te hebben. Alles is elektronisch, dus zodra je geboekt hebt, staan jouw gegevens in hun systeem.

Er zijn een aantal websites die het vinden van een geschikte vlucht wel heel makkelijk maken! Wij gebruiken zelf de volgende sites om vluchten te boeken:

Skyscanner

Cheap Tickets.nl

Beide sites vergelijken tickets van verschillende maatschappijen en geven je een handig overzicht van prijs en vluchtduur. Je kunt bij de zoekfilters aangeven welk tijdstip van de dag je wilt vliegen, hoeveel stops je wilt en hoe lang de reis maximaal mag duren.

Handige Tips:

  • Wees flexible qua data, zodat je de beste deal kunt vinden.
  • Vaak is doordeweeks vertrekken & aankomen goedkoper dan in het weekend.
  • Het kan goedkoper zijn een meerdere bestemmingen “multi-city” ticket te kopen wat simpelweg betekent dat je vliegt van A naar B en dan van C terug naar A. Bijvoorbeeld van Amsterdam naar Perth en dan van Sydney naar Amsterdam. Dit geeft je vrijheid om tussen Perth en Sydney te reizen zoals jij wilt en niet weer naar B hoeft voor je terugvlucht.
  • De goedkoopste optie is niet altijd de fijnste. Een stopover van 17 uur ergens in the middle of nowhere in China is toch minder relaxed.
  • Heb je een lange stopover in een stad die je wilt verkennen? Stop dan je backpack in een kluisje op het vliegveld en ga op pad!
  • Als je accommodatie regelt voor je aankomst in Oz (aanradertje, wel even doen), check dan goed je aankomstdatum. Door het tijdsverschil van 8-10 uur zou het best eens kunnen dat je een dag later aankomt. Lees meer hierover onze gratis Survival Guide!